Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
2 łyżeczki tymianku, majeranku, estragonu oraz kminku, sól, pieprz; do przybrania: gałązki natki pietruszki
Boczek pokroić w małą kostkę. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Boczek podsmażyć na 4 łyżkach oleju, dodać cebulę, zeszklić i mieszając, dusić na małym ogniu 25 min. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na cztery części, oczyścić z pestek, zetrzeć na tarce do jarzyn, wlać pozostały olej i dusić na małym ogniu około 20 min. Obie kiełbasy obrać z osłonki i pokroić w paski.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z rosołem. Do duszącej się cebuli dodać ogórki, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca, liść laurowy, przyprawy
2 łyżeczki tymianku, majeranku, estragonu oraz kminku, sól, pieprz; do przybrania: gałązki natki pietruszki<br>Boczek pokroić w małą kostkę. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Boczek podsmażyć na 4 łyżkach oleju, dodać cebulę, zeszklić i mieszając, dusić na małym ogniu 25 min. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż na cztery części, oczyścić z pestek, zetrzeć na tarce do jarzyn, wlać pozostały olej i dusić na małym ogniu około 20 min. Obie kiełbasy obrać z osłonki i pokroić w paski.<br>Koncentrat pomidorowy wymieszać z rosołem. Do duszącej się cebuli dodać ogórki, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca, liść laurowy, przyprawy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego