Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
1. Obrane i opłukane warzyw zgotować w wodzie dodając goździki, pieprz i przyprawę Mix Warzywny Kotanyi.
2. Do gorącego wywaru wrzucić oczyszczonego kurczaka i gotować pod przykryciem około 20 min.
3. Po 20 minutach przecedzić rosół i gotować jeszcze 10 min. bez przykrycia.
4. Posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem


Stek z pieprzem

1. Steki natrzeć po obu stronach 3 łyżeczkami pokruszonego zielonego pieprzu i 2 łyżkami pokruszonego czarnego pieprzu.
2. Masło rozpuścić na patelni, a gdy zacznie się pienić, ułożyć steki i smażyć 2-3 min.
3. Steki zdjąć z patelni, doprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny
1. Obrane i opłukane warzyw zgotować w wodzie dodając goździki, pieprz i przyprawę Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;.<br>2. Do gorącego wywaru wrzucić oczyszczonego kurczaka i gotować pod przykryciem około 20 min.<br>3. Po 20 minutach przecedzić rosół i gotować jeszcze 10 min. bez przykrycia.<br>4. Posypać natką pietruszki i podawać z oddzielnie ugotowanym makaronem<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Stek z pieprzem&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>1. Steki natrzeć po obu stronach 3 łyżeczkami pokruszonego zielonego pieprzu i 2 łyżkami pokruszonego czarnego pieprzu.<br>2. Masło rozpuścić na patelni, a gdy zacznie się pienić, ułożyć steki i smażyć 2-3 min.<br>3. Steki zdjąć z patelni, doprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego