Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g masła,
100 g bułki pszennej,
1 surowe żółtko,
100 g grzybów,
100 g śmietany,
50 g mleka,
2 jajka,
sól,
mielony czarny pieprz,
zielenina
Oczyszczone filety rybne pokrój w niewielkie kawałki, osusz na papierowym ręczniku, posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron. W niewielkiej ilości mleka namocz bulkę, wcześniej odkrawając z niej skórkę.
Dwa razy przepuść filety rybne przez maszynkę do mięsa, dodaj dobrze odciśniętą bułkę i surowe żółtko. Dokładnie wyrób rękami lub zmiksuj farsz na gładką, jednolitą masę.
Oczyszczone grzyby, mogą być pieczarki, pokrój w niewielkie plasterki. Drobno posiekaj cebule. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij na nim cebule, dodaj
g masła,<br>100 g bułki pszennej,<br>1 surowe żółtko,<br>100 g grzybów,<br>100 g śmietany,<br>50 g mleka,<br>2 jajka,<br>sól, <br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina<br>Oczyszczone filety rybne pokrój w niewielkie kawałki, osusz na papierowym ręczniku, posyp pieprzem i solą ze wszystkich stron. W niewielkiej ilości mleka namocz bulkę, wcześniej odkrawając z niej skórkę.<br>Dwa razy przepuść filety rybne przez maszynkę do mięsa, dodaj dobrze odciśniętą bułkę i surowe żółtko. Dokładnie wyrób rękami lub zmiksuj farsz na gładką, jednolitą masę.<br>Oczyszczone grzyby, mogą być pieczarki, pokrój w niewielkie plasterki. Drobno posiekaj cebule. Rozgrzej olej na patelni, zeszklij na nim cebule, dodaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego