Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 39
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
i wybaczam Ci, drogi kucharzu z "Obrochtówki", twardość gęsiej piersi, jaką mnie uraczyłeś. Poza tym jabłka, które dałeś do drobiu nie mogą być pierwszymi lepszymi, lecz jabłkami winnymi - najlepsze to renety i tzw. zimówki. Jedynie dżem z żurawin odpowiadał moim wyszukanym standardom.
Jeśli umiesz liczyć, przyjacielu, swą winę za grzybową odkupiłeś tylko w połowie. Niedługo zgłoszę się powtórnie, oczywiście incognito, po swój dług, a więc pilnuj się.
Baranina na wiele sposobów, żurawina - chyba jedyna w zakopiańskich restauracjach oraz wiele niezłych dań z elementarza polskiej kuchni to jedno oblicze dzisiejszej bohaterki "KSW". Fuszerki, które składają się na ciemniejszą stronę karczmy są łatwe
i wybaczam Ci, drogi kucharzu z "Obrochtówki", twardość gęsiej piersi, jaką mnie uraczyłeś. Poza tym jabłka, które dałeś do drobiu nie mogą być pierwszymi lepszymi, lecz jabłkami winnymi - najlepsze to renety i tzw. &lt;orig&gt;zimówki&lt;/&gt;. Jedynie dżem z żurawin odpowiadał moim wyszukanym standardom.<br>Jeśli umiesz liczyć, przyjacielu, swą winę za grzybową odkupiłeś tylko w połowie. Niedługo zgłoszę się powtórnie, oczywiście incognito, po swój dług, a więc pilnuj się.<br>Baranina na wiele sposobów, żurawina - chyba jedyna w zakopiańskich restauracjach oraz wiele niezłych dań z elementarza polskiej kuchni to jedno oblicze dzisiejszej bohaterki "KSW". Fuszerki, które składają się na ciemniejszą stronę karczmy są łatwe
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego