Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
od intensywności zapachu składników (IA i IB) można zapisać jako:

Doświadczalnie stwierdzono, ze stała interakcji " przyjmuje najczęściej wartości z zakresu 102-115°.
W zaproponowanym w roku 1983 modelu psychofizycznym (Frijters, Oude Ophius) wykorzystano potęgowe równanie Stevensa, wiążące intensywność zapachu(I) ze stężeniem odoranta (S; patrz p. 3.4.1):

Gazy odlotowe z większości rzeczywistych emiterów są zwykle zanieczyszczone znacznie bardziej złożonymi mieszaninami odorantów. Przewidywanie intensywności ich zapachu na podstawie wyników analiz jakościowych i ilościowych nie jest dotychczas możliwe.
Poniżej przedstawiono przykład dotyczący gazów wentylacyjnych z holenderskich fabryk wyrobów czekoladowych . Podczas badań zgromadzono obszerny zbiór wyników fizykochemicznych analiz "odorów kakaowych" oraz równocześnie
od intensywności zapachu składników (IA i IB) można zapisać jako:<br>&lt;gap&gt;<br>Doświadczalnie stwierdzono, ze stała interakcji " przyjmuje najczęściej wartości z zakresu 102-115°.<br>W zaproponowanym w roku 1983 modelu psychofizycznym (Frijters, Oude Ophius) wykorzystano potęgowe równanie Stevensa, wiążące intensywność zapachu(I) ze stężeniem odoranta (S; patrz p. 3.4.1):<br>&lt;gap&gt;<br>Gazy odlotowe z większości rzeczywistych emiterów są zwykle zanieczyszczone znacznie bardziej złożonymi mieszaninami odorantów. Przewidywanie intensywności ich zapachu na podstawie wyników analiz jakościowych i ilościowych nie jest dotychczas możliwe.<br>Poniżej przedstawiono przykład dotyczący gazów wentylacyjnych z holenderskich fabryk wyrobów czekoladowych . Podczas badań zgromadzono obszerny zbiór wyników fizykochemicznych analiz "odorów kakaowych" oraz równocześnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego