Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
surowe żółtka, sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Puree ziemniaczane przeciśnij przez szprycę do kremów, na blachę wysmarowaną masłem, formuje dekoracyjne kształty i wstaw do piekarnik na 10 minut.
Cebule obierz i drobno posiekaj, zeszklij na oleju, uważając, by się nie przypalił. Zalej cebulę bulionem pozostałym po gotowaniu kaczki, dodaj odrobinę dowolnego likieru i podduś przez kilka minut. Dodaj pokrojone w kotkę mango, dopraw sos pieprzem i krotko podgrzej, stale mieszając.
Upieczone piersi pokrój w średniej grubości plastry, ułóż w wachlarz na zmianę z paseczkami mango. Podawaj z upieczonymi ziemniakami i sosem.
RADA: by sprawdzić, czy piersi kaczki są upieczone, nakłuj
surowe żółtka, sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Puree ziemniaczane przeciśnij przez szprycę do kremów, na blachę wysmarowaną masłem, formuje dekoracyjne kształty i wstaw do piekarnik na 10 minut.<br>Cebule obierz i drobno posiekaj, zeszklij na oleju, uważając, by się nie przypalił. Zalej cebulę bulionem pozostałym po gotowaniu kaczki, dodaj odrobinę dowolnego likieru i podduś przez kilka minut. Dodaj pokrojone w kotkę mango, dopraw sos pieprzem i krotko podgrzej, stale mieszając.<br>Upieczone piersi pokrój w średniej grubości plastry, ułóż w wachlarz na zmianę z paseczkami mango. Podawaj z upieczonymi ziemniakami i sosem.<br>RADA: by sprawdzić, czy piersi kaczki są upieczone, nakłuj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego