Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do rondla szklankę przecieru pomidorowego, dodaj przyprawy: listek laurowy, pieprz, goździki, cynamon, przykryj i duś na małym ogniu około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej do rondla odrobię octu, szklankę bulionu (może być z kostki) lub wody, zagotuj, dopraw do smaku solą i cukrem, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Gotową marynatą zalej usmażone filety rybne. Odstaw na 20 minut. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.
RADA: rybę po greku możesz udekorować drobno pokrojonymi zielonymi lub czarnymi oliwkami bez pestek.

CIASTO
TORT MAKOWY

Starannie oddziel żółtka od białek. Miękkie masło utrzyj z połową cukru pudru i cukrem
do rondla szklankę przecieru pomidorowego, dodaj przyprawy: listek laurowy, pieprz, goździki, cynamon, przykryj i duś na małym ogniu około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie wlej do rondla odrobię octu, szklankę bulionu (może być z kostki) lub wody, zagotuj, dopraw do smaku solą i cukrem, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.<br>Gotową marynatą zalej usmażone filety rybne. Odstaw na 20 minut. Przed podaniem posyp danie drobno posiekanym szczypiorkiem.<br>RADA: rybę po greku możesz udekorować drobno pokrojonymi zielonymi lub czarnymi oliwkami bez pestek.<br>&lt;gap&gt;<br>CIASTO<br>TORT MAKOWY<br>&lt;gap&gt;<br>Starannie oddziel żółtka od białek. Miękkie masło utrzyj z połową cukru pudru i cukrem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego