Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
taryfa" cyka na parkingu. Po czym zakąszają, popijają i znikają.

Poza hałasem nic złego nie robią. I tylko sami nie wiedzą, co tracą, bo kuchnia tu jest bardzo dobra. Do specjalności Smoka należy kaczka po pekińsku. Jej nieprawdopodobny smak i aromat powoduje, że ilekroć kelner obkroiwszy chrupiące piersi ptaka resztę odwozi na zaplecze, chciałoby się wstać i odebrać mu resztę potrawy i tylko dobre maniery oraz znajomość chińskiego rytuału nie pozwala ruszyć w pościg za odlatującym smakołykiem.

Równie doskonałe są tu mięsa figurujące w spisie przekąsek zimnych. Polecam szynkę z miodem lub wołowinę po syczuańsku. Spośród zup zdecydowanie wyróżniłbym owoce morza
taryfa" cyka na parkingu. Po czym zakąszają, popijają i znikają.<br><br>Poza hałasem nic złego nie robią. I tylko sami nie wiedzą, co tracą, bo kuchnia tu jest bardzo dobra. Do specjalności Smoka należy kaczka po pekińsku. Jej nieprawdopodobny smak i aromat powoduje, że ilekroć kelner obkroiwszy chrupiące piersi ptaka resztę odwozi na zaplecze, chciałoby się wstać i odebrać mu resztę potrawy i tylko dobre maniery oraz znajomość chińskiego rytuału nie pozwala ruszyć w pościg za odlatującym smakołykiem.<br><br>Równie doskonałe są tu mięsa figurujące w spisie przekąsek zimnych. Polecam szynkę z miodem lub wołowinę po syczuańsku. Spośród zup zdecydowanie wyróżniłbym owoce morza
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego