z cytryny, wegetą orz pieprzem. Ciepłą wołowinę pokrój w plastry, polej przyrządzonym sosem i udekoruj pietruszka.<br>Polędwica świetnie smakuje zarówno z ziemniakami, jak i kluskami, można ją także podać z długoziarnistym ryżem.<br>RADA: by mąkę dobrze wymieszać ze śmietaną, pamiętaj o kolejności łączenia tych składników - mąkę wsypuj do śmietany, nie odwrotnie.<br>DOBRE RADY<br>WARZYWA<br>SAŁATKA WYKWINTNA<br><gap><br>wymieszaj dokładnie olej z octem, a powstały sos dopraw do smaku solą i pieprzem.<br>Grejpfruty umyj, obierz, podziel na cząstki i każdą starannie oczyść z białej błonki, by pozbyć się goryczkowego smaku owocu. Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych