Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
20 g masła,
2 ząbki czosnku,
zielenina:
natka pietruszki,
koperek,
szczypiorek,
2 listki laurowe,
kilka ziaren czarnego pieprzu,
sól do smaku,
50 g masła
Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć dokładnie umyte i pokrojone w niewielkie kawałki podroby drobiowe. Gotuj około godziny, od czasu do czasu zbierając tworzącą się na powierzchni pianę i tłuszcz.
Oczyść marchewkę, pietruszkę, obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości masła na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłucz ryż i wrzuć go do bulionu. Gotuj, aż będzie miękki. Następnie włóż do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu
20 g masła,<br>2 ząbki czosnku,<br>zielenina:<br>natka pietruszki,<br>koperek,<br>szczypiorek,<br>2 listki laurowe,<br>kilka ziaren czarnego pieprzu,<br>sól do smaku,<br>50 g masła<br>Wlej do dużego garnka wodę, postaw na ogniu i doprowadź do wrzenia. Do gotującej wody wrzuć dokładnie umyte i pokrojone w niewielkie kawałki podroby drobiowe. Gotuj około godziny, od czasu do czasu zbierając tworzącą się na powierzchni pianę i tłuszcz.<br>Oczyść marchewkę, pietruszkę, obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości masła na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłucz ryż i wrzuć go do bulionu. Gotuj, aż będzie miękki. Następnie włóż do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego