Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 04.07
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
koncie wiele międzynarodowych nagród i bogate doświadczenie zawodowe zdobyte m.in. w pałacu księcia Rainera w Monako, gdzie w latach 90. był szefem kuchni.


Niektórzy wolą konkretniej


Na trwającą aż do późnego wieczora imprezę przed pałacem w Wiejcach, przyszło też trochę gości z zewnątrz. Wanda Grzelak z pobliskich Świniar chwaliła okonia z borowikami i oryginalną sałatkę z łososiem wędzonym. Teresie Szymańczak z Kostrzyna nad Odrą spodobał się łosoś z przyprawami i rolada poznańska z kurkami. Ale szwagier pani Teresy, mieszkający we wsi Wiejce Jerzy Potocki, kręcił głową, że woli konkretniejsze jedzenie. - Tak dużo pracy przy tych daniach, a na talerzu prawie
koncie wiele międzynarodowych nagród i bogate doświadczenie zawodowe zdobyte m.in. w pałacu księcia Rainera w Monako, gdzie w latach 90. był szefem kuchni.<br><br><br>&lt;tit&gt;Niektórzy wolą konkretniej&lt;/&gt;<br><br><br>Na trwającą aż do późnego wieczora imprezę przed pałacem w Wiejcach, przyszło też trochę gości z zewnątrz. Wanda Grzelak z pobliskich Świniar chwaliła okonia z borowikami i oryginalną sałatkę z łososiem wędzonym. Teresie Szymańczak z Kostrzyna nad Odrą spodobał się łosoś z przyprawami i rolada poznańska z kurkami. Ale szwagier pani Teresy, mieszkający we wsi Wiejce Jerzy Potocki, kręcił głową, że woli konkretniejsze jedzenie. - Tak dużo pracy przy tych daniach, a na talerzu prawie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego