Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ziemniaki na półmiękko i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.
Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.
Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.
Usmażone krokiety wyłóż na półmisek udekorowany liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną. Podawaj jako samodzielne danie na obiad lub kolację. Krokiety doskonale
ziemniaki na półmiękko i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.<br>Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.<br>Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż nabiorą złotego koloru.<br>Usmażone krokiety wyłóż na półmisek udekorowany liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną. Podawaj jako samodzielne danie na obiad lub kolację. Krokiety doskonale
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego