Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z ognia i trzymać przed podaniem jeszcze przez 10 minut w ciepłym miejscu pod przykryciem.

Łosoś z liśćmi laurowymi
4 filety z łososia,
150 g śmietanki 12%, 100 g cebuli
1 łyżeczka sproszkowanych liści laurowych
6 łyżek stołowych oliwy Carbonell
sól, pieprz, sos Worcester
Filety posmarować oliwą. Na patelni rozgrzać oliwę
i usmażyć filety na złoty kolor.
Wyłożyć na gorące talerze i trzymać w cieple. Cebulę cienko pokroić i zeszklić na małym ogniu na patelni po łososiu.
Dodać śmietankę, sproszkowane liście laurowe, parę kropli sosu Worcester, sól i pieprz.
Poczekać chwilę aż zgęstnieje.
Polać łososia, podawać bardzo gorące.

Kurczak zapiekany z
z ognia i trzymać przed podaniem jeszcze przez 10 minut w ciepłym miejscu pod przykryciem.<br><br>&lt;tit&gt;Łosoś z liśćmi laurowymi&lt;/&gt;<br>4 filety z łososia,<br>150 g śmietanki 12%, 100 g cebuli<br>1 łyżeczka sproszkowanych liści laurowych<br>6 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>sól, pieprz, sos &lt;name type="prod"&gt;Worcester&lt;/&gt;<br>Filety posmarować oliwą. Na patelni rozgrzać oliwę <br>i usmażyć filety na złoty kolor.<br>Wyłożyć na gorące talerze i trzymać w cieple. Cebulę cienko pokroić i zeszklić na małym ogniu na patelni po łososiu.<br>Dodać śmietankę, sproszkowane liście laurowe, parę kropli sosu &lt;name type="prod"&gt;Worcester&lt;/&gt;, sól i pieprz.<br>Poczekać chwilę aż zgęstnieje. <br>Polać łososia, podawać bardzo gorące.<br><br>&lt;tit&gt;Kurczak zapiekany z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego