Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odcisnąć.
Czosnek i płatki migdałowe zmiksować, dodając oliwę, ocet i sól.
Zupę wlać do miski i schładzać w lodówce przez dwie godziny.
Jeśli jest zbyt gęsta, można dolać zimnej wody, dla uzyskania
pożądanej konsystencji.
Przed podaniem dodać obrane ze skórki winogrona oraz grzanki
z bułki pokrojonej w kostkę, usmażone na oliwie.

Warzywa po prowansalsku
3 bakłażany średniej wielkości
4 cebule, 2 duże cukinie, 4 pomidory
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
1 łyżka stołowa siekanej natki pietruszki
2 łyżki stołowe siekanych ziół
sól, pieprz
Bakłażany umyć, pokroić w plastry, posolić
i odstawić na 30 minut a następnie dokładnie osączyć.
Cebule obrać i
odcisnąć.<br>Czosnek i płatki migdałowe zmiksować, dodając oliwę, ocet i sól.<br>Zupę wlać do miski i schładzać w lodówce przez dwie godziny.<br>Jeśli jest zbyt gęsta, można dolać zimnej wody, dla uzyskania <br>pożądanej konsystencji.<br>Przed podaniem dodać obrane ze skórki winogrona oraz grzanki<br>z bułki pokrojonej w kostkę, usmażone na oliwie.<br><br>&lt;tit&gt;Warzywa po prowansalsku&lt;/&gt;<br>3 bakłażany średniej wielkości<br>4 cebule, 2 duże cukinie, 4 pomidory<br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1 łyżka stołowa siekanej natki pietruszki<br>2 łyżki stołowe siekanych ziół<br>sól, pieprz<br>Bakłażany umyć, pokroić w plastry, posolić<br>i odstawić na 30 minut a następnie dokładnie osączyć.<br>Cebule obrać i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego