Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odrobiną oliwy z oliwek, skrop z odrobiną octu, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zieleninę dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, osącz i drobno posiekaj.
W głębokiej salaterce ułóż ugotowane ziemniaki, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dookoła rozłóż pomidory z fasolką i posyp je koperkiem.
Po usunięciu pestek pokrój oliwki w cienkie plasterki. Przed podaniem sałatki ułóż na niej oliwki, udekoruj danie poszarpanymi na kawałki listkami dowolnej odmiany sałaty.
Sałatkę podawaj w charakterze samodzielnej przekąski, na przykład na kolację, lub jako dodatek do dań mięsnych.
RADA: smak sałatki wzbogaci dodatek dowolnego twardego żółtego sera. Zetrzyj go na tarce z dużymi
odrobiną oliwy z oliwek, skrop z odrobiną octu, dopraw solą i pieprzem do smaku.<br>Zieleninę dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, osącz i drobno posiekaj.<br>W głębokiej salaterce ułóż ugotowane ziemniaki, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dookoła rozłóż pomidory z fasolką i posyp je koperkiem.<br>Po usunięciu pestek pokrój oliwki w cienkie plasterki. Przed podaniem sałatki ułóż na niej oliwki, udekoruj danie poszarpanymi na kawałki listkami dowolnej odmiany sałaty.<br>Sałatkę podawaj w charakterze samodzielnej przekąski, na przykład na kolację, lub jako dodatek do dań mięsnych.<br>RADA: smak sałatki wzbogaci dodatek dowolnego twardego żółtego sera. Zetrzyj go na tarce z dużymi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego