indyki i dziczyznę bez skórki; cielęcinę, chudą wołowinę, mięso jagnięcia.<br><br>Wszelkiego rodzaju ryby morskie, ale nie smażone. Ryby z puszki wybieraj w sosie własnym, jeśli są w oleju - odlej go.<br><br>Wszelkie zupy na wywarach warzywnych i chudych mięsach.<br><br>Sorbet, galaretki, budynie na odtłuszczonym mleku, sałatki owocowe, ciasto drożdżowe, tarty owocowe, orzechy włoskie, migdały, suszone owoce. <br><br>Dużo wody i niskokalorycznych napojów oraz umiarkowane ilości kawy i herbaty z ew. dodatkiem mleka odtłuszczonego; niedosładzane soki owocowe. Alkohol w ograniczonych ilościach. <br><br>Majonez domowej roboty, dressingi do sałatek lub sos vinaigrette z użyciem powyżej zaleconych olejów.<br><br><tit>Wystrzegaj się</><br>Białego pieczywa, rogalików francuskich (croissant), słodkich bułeczek.<br><br>Mleka