Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
fasolki szparagowej, 20 dag brokułów, 20 dag kalafiora, 1 cebula (12 dag), 1 banan, 1 kwaskowe jabłko (15 dag), 1 pomarańcza (20 dag), 1 ząbek czosnku, kawałek świeżego kłącza imbiru, 3 łyżki oleju sezamowego, 1 szklanka bulionu wegetariańskiego instant, 3 łyżki białego octu winnego, 1 pęczek natki pietruszki, 5 dag orzeszków ziemnych, sól, pieprz cayenne.
Marchew obrać, opłukać, przekroić wzdłuż na cztery części. Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Brokuły i kalafior umyć i podzielić na różyczki. Pomarańczę umyć, obrać i oczyścić z błonek dzielących cząstki, zbierając przy tym wyciekający sok. Banan obrać, pokroić na grube plasterki. Jabłko umyć, obrać, przekroić, oczyścić z
fasolki szparagowej, 20 dag brokułów, 20 dag kalafiora, 1 cebula (12 dag), 1 banan, 1 kwaskowe jabłko (15 dag), 1 pomarańcza (20 dag), 1 ząbek czosnku, kawałek świeżego kłącza imbiru, 3 łyżki oleju sezamowego, 1 szklanka bulionu wegetariańskiego instant, 3 łyżki białego octu winnego, 1 pęczek natki pietruszki, 5 dag orzeszków ziemnych, sól, pieprz cayenne.<br>Marchew obrać, opłukać, przekroić wzdłuż na cztery części. Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Brokuły i kalafior umyć i podzielić na różyczki. Pomarańczę umyć, obrać i oczyścić z błonek dzielących cząstki, zbierając przy tym wyciekający sok. Banan obrać, pokroić na grube plasterki. Jabłko umyć, obrać, przekroić, oczyścić z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego