Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
kości, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki miodu, 1 1/2 łyżki oliwy, sól.
FARSZ:
25 dag mielonego mięsa cielęcego, 20 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por), 2 jajka, 1 łyżka oregano, 1 łyżka tymianku, 1 łyżka skórki cytrynowej pokrojonej w cienkie paseczki, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz
Mostek umyć, osączyć, naciąć wraz z dzielącą go błoną tak, aby powstała kieszeń, posolić w środku i na zewnątrz. Czosnek obrać, posiekać, natrzeć nim wnętrze kieszeni.
Przygotować farsz: warzywa obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mielonym mięsem, ziołami, skórką z cytryny, bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Mostek napełnić
kości, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki miodu, 1 1/2 łyżki oliwy, sól.<br>FARSZ:<br>25 dag mielonego mięsa cielęcego, 20 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por), 2 jajka, 1 łyżka oregano, 1 łyżka tymianku, 1 łyżka skórki cytrynowej pokrojonej w cienkie paseczki, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz<br>Mostek umyć, osączyć, naciąć wraz z dzielącą go błoną tak, aby powstała kieszeń, posolić w środku i na zewnątrz. Czosnek obrać, posiekać, natrzeć nim wnętrze kieszeni.<br>Przygotować farsz: warzywa obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z mielonym mięsem, ziołami, skórką z cytryny, bułką tartą i jajkami, doprawić solą i pieprzem.<br>Mostek napełnić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego