OLIWKAMI)<br>Produkty na 4 porcje<br>6 pomidorów, główka sałaty, 2 cebule, ogórek, 20 dag sera feta, łyżka octu winnego, 10 dag czarnych lub zielonych oliwek, 2 strąki papryki, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Opłucz i porwij na kawałki sałatę. Oczyść i pokrój w paski paprykę, pomidory w ósemki, cebulę i ser w kostkę, a ogórek w cienkie plasterki.<br>2. Wymieszaj dokładnie składniki i posyp je oliwkami. Ocet rozrób z oliwą i przyprawami. Sosem polej sałatkę. Odstaw ją na ok. godzinę.<br><gap><br>Placek orzechowy<br>(Z RODZYNKAMI I JABŁKAMI)<br>Produkty na 12 porcji:<br>2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka, szklanka