Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1954
konsumentom kierownicy.
Nasuwają się pytania: według jakich przepisów gotowano zupy owocowe w ubiegłym roku? Czy aż tak dalece zmieniły się zasady racjonalnego żywienia, że zeszłorocznych przepisów nie można wykorzystać w roku bieżącym?
Kierowniczka baru mlecznego nr 39 na MDM, ob. Władysława Kozicka mówi, że latem jest właśnie najwygodniej gotować zupy owocowe, ponieważ można je przyrządzać rano, gdy w kuchni jest jeszcze mniej roboty, a potem wynieść do piwnicy dla ostudzenia.
Pracowniczki baru mlecznego w Siedlcach :już na początku maja opracowały samodzielnie ekonomiczny i zdrowy sposób przyrządzania zupy rabarbarowej. Projekt tego przepisu został jednak przez Okręgowe Przedsiębiorstwo Detalu i Barów Mlecznych odrzucony
konsumentom kierownicy. <br>Nasuwają się pytania: według jakich przepisów gotowano zupy owocowe w ubiegłym roku? Czy aż tak dalece zmieniły się zasady racjonalnego żywienia, że zeszłorocznych przepisów nie można wykorzystać w roku bieżącym? <br>Kierowniczka baru mlecznego nr 39 na MDM, ob. Władysława Kozicka mówi, że latem jest właśnie najwygodniej gotować zupy owocowe, ponieważ można je przyrządzać rano, gdy w kuchni jest jeszcze mniej roboty, a potem wynieść do piwnicy dla ostudzenia. <br>Pracowniczki baru mlecznego w Siedlcach :już na początku maja opracowały samodzielnie ekonomiczny i zdrowy sposób przyrządzania zupy rabarbarowej. Projekt tego przepisu został jednak przez Okręgowe Przedsiębiorstwo Detalu i Barów Mlecznych odrzucony
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego