Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie
Nr: 02.03
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
idealny pączek? - Tylko taki zrobiony w domu przez mamę - mówi ŻYCIU mistrz cukiernictwa Janusz Profus, zdobywca brązowego medalu na mistrzostwach świata cukierników w Brnie. Bo ciasteczko z cukierni to nie to samo. Nie ma duszy włożonej doń przez mamę, a poza tym przy ilości trudno upilnować jakości.
Inne cechy dobrego pączka to wielkość i wygląd. - Przede wszystkim nie może być mały i pomarszczony - dodaje ze znawstwem mistrz Profus. Ale najważniejszy - jak się okazuje - jest tłuszcz. Oto co radzi mistrz: - Tłuszcz nie może być zwierzęcy, ponieważ ma specyficzny zapach. A jaki? - Tylko roślinny palmowy albo kokosowy. I w końcu czas na przepis
idealny pączek? - Tylko taki zrobiony w domu przez mamę - mówi ŻYCIU mistrz cukiernictwa Janusz Profus, zdobywca brązowego medalu na mistrzostwach świata cukierników w Brnie. Bo ciasteczko z cukierni to nie to samo. Nie ma duszy włożonej doń przez mamę, a poza tym przy ilości trudno upilnować jakości. <br>Inne cechy dobrego pączka to wielkość i wygląd. - Przede wszystkim nie może być mały i pomarszczony - dodaje ze znawstwem mistrz Profus. Ale najważniejszy - jak się okazuje - jest tłuszcz. Oto co radzi mistrz: - Tłuszcz nie może być zwierzęcy, ponieważ ma specyficzny zapach. A jaki? - Tylko roślinny palmowy albo kokosowy. I w końcu czas na przepis
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego