aromat<br>ATESTOWANY PRODUKT WYSOKIEJ JAKOŚCI</><br><br><div type="advert" sub="food"><br><gap><br>Papryka ostra<br>PO PROSTU LEPSZE<br><name type="org">Prymat</><br>przyprawi najlepiej!<br>PAPRYKA OSTRA to roślina pochodząc z Ameryki Środkowej. Otrzymywana ze zmieleni wysuszonych owoców papryki, której największe uprawy są na Węgrzech i Hiszpanii. Papryka to przyprawa o aromatycznym - różnym ze względu na klimat i pochodzenie - zapachu i ostrym, palącym smaku.<br>ZASTOSOWANIE: doskonała do wszelkich dań mięsnych i rybnych, zup, sałatek i warzyw oraz potraw z ryżu, serów i jaj. Niezbędna do potraw meksykańskich, węgierskich oraz włoskich.<br>RYBA PO GRECKU<br>50 dag ryb morskie, 3 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula