Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Metropol
Nr: 21/03
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
który sam nie pali od kilku lat. W wywiadzie dla gazety "Berlingske Tidende" stwierdził, że jeżeli ktoś chce umrzeć wskutek palenia, powinno mu się na to pozwolić. - To jest jego własny wybór - dodał książę. Według niego, w kwestii palenia nie można się kierować tzw. poprawnością polityczną. Królowa dodała, że nałogu palenia papierosów nigdy nie ukrywała.
(PAP)


Termity w polewie zdobywają stoły

Kulinaria Mrówki, termity, świerszcze i skorpiony w czekoladzie - to promowana ostatnio w Londynie przekąska. Modę na owady w czekoladzie przywiózł do Londynu szef kuchni Todd Dalton. Kucharz twierdzi, że od grudnia zeszłego roku sprzedał ponad pięć tysięcy owadzich czekoladek.
Zachwala
który sam nie pali od kilku lat. W wywiadzie dla gazety "Berlingske Tidende" stwierdził, że jeżeli ktoś chce umrzeć wskutek palenia, powinno mu się na to pozwolić. - To jest jego własny wybór - dodał książę. Według niego, w kwestii palenia nie można się kierować tzw. poprawnością polityczną. Królowa dodała, że nałogu palenia papierosów nigdy nie ukrywała.&lt;/&gt;<br>&lt;au&gt;(PAP)&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="news"&gt;<br>&lt;tit&gt;Termity w polewie zdobywają stoły&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Kulinaria&lt;/&gt; Mrówki, termity, świerszcze i skorpiony w czekoladzie - to promowana ostatnio w Londynie przekąska. Modę na owady w czekoladzie przywiózł do Londynu szef kuchni Todd Dalton. Kucharz twierdzi, że od grudnia zeszłego roku sprzedał ponad pięć tysięcy owadzich czekoladek.<br>Zachwala
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego