Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
służy metoda kolejnego serwowania potraw, poczynając od przekąsek. Nie należy ustawiać wszystkiego na stole. Doskonale można się wyręczyć pomocniczym stolikiem lub meblem do tego przystosowanym, a przekąski podawać kolejno.
Obrus - najczęściej biały - musi być idealnie czysty, bo nawet mało widoczny ślad plamy jest - jak powiadają wytrawne gospodynie - plamą na honorze pani domu. Praktyczniej podłożyć pod obrus sukno, cienki koc, obrus plastikowy lub ceratę o rozmiarze odpowiednio mniejszym; tym sposobem oszczędza się politurę. Obrus musi być nie tylko idealnie czysty, ale i idealnie gładki, bez śladów załamań po żelazku. Doskonale wyprasowany, powinien być położony na stole tak, żeby zwisał z każdej strony co
służy metoda kolejnego serwowania potraw, poczynając od przekąsek. Nie należy ustawiać wszystkiego na stole. Doskonale można się wyręczyć pomocniczym stolikiem lub meblem do tego przystosowanym, a przekąski podawać kolejno.<br>Obrus - najczęściej biały - musi być idealnie czysty, bo nawet mało widoczny ślad plamy jest - jak powiadają wytrawne gospodynie - plamą na honorze pani domu. Praktyczniej podłożyć pod obrus sukno, cienki koc, obrus plastikowy lub ceratę o rozmiarze odpowiednio mniejszym; tym sposobem oszczędza się politurę. Obrus musi być nie tylko idealnie czysty, ale i idealnie gładki, bez śladów załamań po żelazku. Doskonale wyprasowany, powinien być położony na stole tak, żeby zwisał z każdej strony co
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego