Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kilka łyżek wody, w której gotował się makaron.
Posypać sos posiekanym oregano, wymieszać i od razu podawać, najlepiej w patelni lub rondlu.
WARTO WIEDZIEĆ: Włoskie dania z makaronem mają niekiedy dość niekonwencjonalne nazwy. Dobrym tego przykładem jest należąca do klasyki putanesca. Po polsku byłoby to spaghetti, hm...powiedzmy a la panienka lekkich obyczajów. Choć w oryginale brzmi to troszeczkę dosadniej, nie wywołuje niczyjego zgorszenia.

Farfalle primavera
Farfalle wiosenne
4o dag farfalli, 2 małe cukinie, 2 średnie marchewki, 20 dag zielonego groszku (może być z puszki), 2/3 szklanki kremówki, 2 łyżki masła, łyżki startego parmezanu, pieprz, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
fettucine
kilka łyżek wody, w której gotował się makaron.<br>Posypać sos posiekanym oregano, wymieszać i od razu podawać, najlepiej w patelni lub rondlu.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Włoskie dania z makaronem mają niekiedy dość niekonwencjonalne nazwy. Dobrym tego przykładem jest należąca do klasyki putanesca. Po polsku byłoby to spaghetti, hm...powiedzmy a la panienka lekkich obyczajów. Choć w oryginale brzmi to troszeczkę dosadniej, nie wywołuje niczyjego zgorszenia.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Farfalle&lt;/&gt; primavera<br>&lt;name type="prod"&gt;Farfalle&lt;/&gt; wiosenne<br>4o dag &lt;name type="prod"&gt;farfalli&lt;/&gt;, 2 małe cukinie, 2 średnie marchewki, 20 dag zielonego groszku (może być z puszki), 2/3 szklanki kremówki, 2 łyżki masła, łyżki startego parmezanu, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;fettucine
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego