i wsyp do niego opłukany i osączony ryz. Dodaj ugotowane mięso, dopraw solą i po 10 minutach dodaj przyprawy: drobno pokrojoną i podsmażoną z mąka kukurydzianą cebulę, korzeń pietruszki, kolendrę, listek laurowy i ziarenka pieprzu.<br>Kiedy ryż będzie prawie miękki, wsyp do zupy posiekane orzechy. Posyp natką pietruszki, dodaj mieloną paprykę i szczyptę szafranu, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zdejmij garnek z ogni. Dodaj do zupy zmiażdżony w prasce czosnek, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Przed podaniem wymieszaj.<br>RADA: rozgrzewająca zupa zyska wyjątkowy, nieco ostrzejszy smak, jeśli dodasz do niej kilka kropel sosu tabasco.<br><tit>DOBRE RADY</><br>DROB<br>KURCZAK