Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
Przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać.

Paglia e fieno alla panna
"Słoma i siano" w śmietanie
po 20 dag tagliatelli zwykłych i zielonych,
mała cebula, 3/4 szklanki śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub bekonu, łyżka masła, 5 dag startego parmezanu, łyżka posiekanej pietruszki, kilka listków szałwi, pieprz, sól
WRTO TAKŻE UŻYĆ
fettucine
Na dużej patelni rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, wrzucić szałwię, posolić i gotować na średnim ogniu ok. 2 min.
Włożyć do sosu ugotowane al dente tagliatelle, posypać połową parmezanu, doprawić
doprawić solą, pieprzem i wymieszać. <br>Przełożyć na ogrzany półmisek i od razu podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Paglia e fieno alla panna<br>"Słoma i siano" w śmietanie<br>po 20 dag &lt;name type="prod"&gt;tagliatelli&lt;/&gt; zwykłych i zielonych, <br>mała cebula, 3/4 szklanki śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub bekonu, łyżka masła, 5 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, łyżka posiekanej pietruszki, kilka listków szałwi, pieprz, sól<br>WRTO TAKŻE UŻYĆ<br>&lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;<br>Na dużej patelni rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, wrzucić szałwię, posolić i gotować na średnim ogniu ok. 2 min.<br>Włożyć do sosu ugotowane al dente &lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;, posypać połową &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, doprawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego