Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i jedną "dla dzbanka". Najlepszym do takiego parzenia jest dzbanek z niewielkim otworem w pokrywce.
Zalewamy listki "białym wrzątkiem", czyli wodą białą od drobnych bąbelków (szumiącą, a nie bulgoczącą w czajniku). Parzymy przez 3 do 5 minut. Rozlewamy do filiżanek.
Tak przygotowany napar wywołuje niezatarte wrażenia. Łatwo do nich powrócić parząc następną filiżankę.

DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
WARZYWA PO JAPOŃSKU

1 średnia marchewka,
1 cebula,
100 g dyni,
100 g kabaczka,
150 g kapusty,
1 mały burak,
1/2 słodkiej papryki
Na ciasto:
100 g wody,
1 łyżka stołowa wódki,
4 łyżki stołowe mąki,
1 jajko,
100 g oleju,
sól,
pieprz do
i jedną "dla dzbanka". Najlepszym do takiego parzenia jest dzbanek z niewielkim otworem w pokrywce.<br>Zalewamy listki "białym wrzątkiem", czyli wodą białą od drobnych bąbelków (szumiącą, a nie bulgoczącą w czajniku). Parzymy przez 3 do 5 minut. Rozlewamy do filiżanek.<br>Tak przygotowany napar wywołuje niezatarte wrażenia. Łatwo do nich powrócić parząc następną filiżankę.&lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>WARZYWA PO JAPOŃSKU<br>&lt;gap&gt;<br>1 średnia marchewka,<br>1 cebula,<br>100 g dyni,<br>100 g kabaczka,<br>150 g kapusty,<br>1 mały burak,<br>1/2 słodkiej papryki<br>Na ciasto:<br>100 g wody,<br>1 łyżka stołowa wódki,<br>4 łyżki stołowe mąki,<br>1 jajko,<br>100 g oleju,<br>sól,<br>pieprz do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego