Zmiksuj, dodając miękkie masło.<br>Z przygotowanej masy mięsnej uformuj wałek i przełóż go do szklanego lub porcelanowego naczynia i na kilka godzin wstaw do lodówki.<br>Pasztet podawaj na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, pokrojony w zgrabne plastry i udekorowany ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek. Posyp go drobno posiekaną natką pietruszki.<br>RADA: pasztet będzie smaczniejszy i bardziej soczysty, jeśli wątróbkę będziesz smażyć na mocnym ogniu przez trzy minuty.<br>DRÓB<br><name type="prod">KURCZAK Z BAKŁAŻANEM</><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal<br>1 kurczak,<br>20 g oliwy z oliwek,<br>2 cebule,<br>2 bakłażany,<br>0,5 szklanki białego wytrawnego wina,<br>2 pomidory,<br>10 g oleju,<br>10