fieno alla panna<br>"Słoma i siano" w śmietanie<br>po 20 dag <name type="prod">tagliatelli</> zwykłych i zielonych, <br>mała cebula, 3/4 szklanki śmietanki 22-30 proc., 5 dag wędzonego boczku lub bekonu, łyżka masła, 5 dag startego <name type="prod">parmezanu</>, łyżka posiekanej pietruszki, kilka listków szałwi, pieprz, sól<br>WRTO TAKŻE UŻYĆ<br><name type="prod">fettucine</><br>Na dużej patelni rozpuścić masło, podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wlać śmietankę, wrzucić szałwię, posolić i gotować na średnim ogniu ok. 2 min.<br>Włożyć do sosu ugotowane al dente <name type="prod">tagliatelle</>, posypać połową <name type="prod">parmezanu</>, doprawić solą, wymieszać, oprószyć resztką sera i natką. "Słomę i siano" najlepiej podawać w patelni, w