Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 9
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
witamin oraz składników mineralnych. Jedna porcja dostarcza do organizmu co najmniej 10% dziennego zapotrzebowania na dany składnik pokarmowy.


Zielono mi!
Brokuły, warzywa pochodzące z tej samej rodziny co kalafior i kapusta, wywodzą się z terenów śródziemnomorskich i z Azji Mniejszej. Ich nazwa pochodzi od włoskiego słowa brocco oznaczającego "ramię" lub "pęd". Dostępne są przez cały rok, lecz niestety nie są trwałym warzywem - możesz je przechowywać nie dłużej niż 2-3 dni w lodówce. Najsmaczniejsze brokuły mają zwarte główki, świeży zielony kolor i miękkie, delikatne łodygi. Świeże brokuły to bogate źródło beta-karotenu, witamin A, C, E, kwasu foliowego, błonnika, wapnia i
witamin oraz składników mineralnych. Jedna porcja dostarcza do organizmu co najmniej 10% dziennego zapotrzebowania na dany składnik pokarmowy.<br><br><br>Zielono mi!<br>Brokuły, warzywa pochodzące z tej samej rodziny co kalafior i kapusta, wywodzą się z terenów śródziemnomorskich i z Azji Mniejszej. Ich nazwa pochodzi od włoskiego słowa brocco oznaczającego "ramię" lub "pęd". Dostępne są przez cały rok, lecz niestety nie są trwałym warzywem - możesz je przechowywać nie dłużej niż 2-3 dni w lodówce. Najsmaczniejsze brokuły mają zwarte główki, świeży zielony kolor i miękkie, delikatne łodygi. Świeże brokuły to bogate źródło beta-karotenu, witamin A, C, E, kwasu foliowego, błonnika, wapnia i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego