Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
ciasto. Schłodzić. Ciastem wylepić wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 20 minut w temperaturze 200oC.
Żółtka ubić z połowa cukru. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 5 łyżkach mleka i wlać do reszty gotującego się mleka z wanilią. Gorącym "budyniem" zalać ubite żółtka. Wymieszać ze starta czekoladą. Wylać n popieczony spód i piec 10-15 minut.
Na ostudzonej tarcie ułożyć pokrojone w plasterki banany. Resztę cukru upalić na brązowo, rozpuścić w alkoholu. Lukrem polać tort.
Makowiec z marcepanem.

Ciasto
400 g mąki, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 jajka, 1/2 szklanki mleka, 150 g margaryny, 70 g drożdży, łyżka cukru pudru, tłuszcz do
ciasto. Schłodzić. Ciastem wylepić wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 20 minut w temperaturze 200oC.<br>Żółtka ubić z połowa cukru. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 5 łyżkach mleka i wlać do reszty gotującego się mleka z wanilią. Gorącym "budyniem" zalać ubite żółtka. Wymieszać ze starta czekoladą. Wylać n popieczony spód i piec 10-15 minut.<br>Na ostudzonej tarcie ułożyć pokrojone w plasterki banany. Resztę cukru upalić na brązowo, rozpuścić w alkoholu. Lukrem polać tort.<br>Makowiec z marcepanem.<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto<br>400 g mąki, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 jajka, 1/2 szklanki mleka, 150 g margaryny, 70 g drożdży, łyżka cukru pudru, tłuszcz do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego