Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sos do sałatki będzie bardziej pikantny i wyrazisty w smaku, jeśli dodasz do niego kilka drobno posiekanych zielonych oliwek.
DOBRE RADY
WYPIEKI
KOPERTY WARZYWNE
Dla 10 osób, Przygotowanie: 60 min, 478 kcal
Ciasto:
250 g mąki pszennej,
250 g twarogu,
250 g margaryny,
szczypta soli,
1 jajko
Nadzienie:
1 kg pieczarek,
2-3 cebule,
1 marchewka,
2 łyżki stołowe groszku
200 g żółtego sera,
1 jajko,
sól,
pieprz,
olej
Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj
sos do sałatki będzie bardziej pikantny i wyrazisty w smaku, jeśli dodasz do niego kilka drobno posiekanych zielonych oliwek.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; <br>WYPIEKI<br>KOPERTY WARZYWNE <br>Dla 10 osób, Przygotowanie: 60 min, 478 kcal<br>Ciasto:<br>250 g mąki pszennej,<br>250 g twarogu,<br>250 g margaryny,<br>szczypta soli,<br>1 jajko<br>Nadzienie:<br>1 kg pieczarek,<br>2-3 cebule,<br>1 marchewka,<br>2 łyżki stołowe groszku<br>200 g żółtego sera,<br>1 jajko,<br>sól,<br>pieprz,<br>olej<br>Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego