Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przyprawy: pieprz biały i sól do smaku.
Sposób przygotowania:
Polędwicę pokroić na kawałki o grubości 1,5 cm, lekko rozbić i przyprawić do smaku. Tak przygotowane mięso obsmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Na samym końcu smażenia podlać winem i jeszcze chwilę dusić. W międzyczasie pokroić opłukane i obrane pieczarki, podsmażyć je z poszatkowaną drobno cebulą przyprawiając do smaku pieprzem i solą. Powstały ze smażenia pieczarek sos wlać do sosu z polędwicy i delikatnie wymieszać. Tak otrzymany sos podajemy z polędwicą, pieczarkami, brokułami, oraz ugotowanym na sypko ryżem KUPIEC
Sposób Gotowania
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Gotować 20
przyprawy: pieprz biały i sól do smaku.<br>Sposób przygotowania:<br>Polędwicę pokroić na kawałki o grubości 1,5 cm, lekko rozbić i przyprawić do smaku. Tak przygotowane mięso obsmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Na samym końcu smażenia podlać winem i jeszcze chwilę dusić. W międzyczasie pokroić opłukane i obrane pieczarki, podsmażyć je z poszatkowaną drobno cebulą przyprawiając do smaku pieprzem i solą. Powstały ze smażenia pieczarek sos wlać do sosu z polędwicy i delikatnie wymieszać. Tak otrzymany sos podajemy z polędwicą, pieczarkami, brokułami, oraz ugotowanym na sypko ryżem &lt;name type="org"&gt;KUPIEC&lt;/&gt;<br>Sposób Gotowania<br>Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Gotować 20
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego