Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
odstaw, by ostygły, po czym pokrój w niewielkie plasterki.
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a kiedy ostygną, obierz ze skórki i ostrym nożem pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż do głębokiej salaterki, wymieszaj z odciśniętą, posiekaną kapustą kiszoną (jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją delikatnie opłukać pod bieżącą wodą), dodaj pokrojone pieczarki.
Dużą cebulę (bardzo ładnie wygląda sałatka z czerwoną cebulą) obierz i pokrój w cienkie pierścienie, przełóż na sito i zalej wrzątkiem, by straciła ostry smak, po osączeniu dodaj j do sałatki i wymieszaj.
Dopraw sałatkę solą i cukrem do smaku. Polej olejem (a najlepiej oliwą z oliwek) i wymieszaj. Przed
odstaw, by ostygły, po czym pokrój w niewielkie plasterki.<br>Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a kiedy ostygną, obierz ze skórki i ostrym nożem pokrój w średniej wielkości kostkę. Przełóż do głębokiej salaterki, wymieszaj z odciśniętą, posiekaną kapustą kiszoną (jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją delikatnie opłukać pod bieżącą wodą), dodaj pokrojone pieczarki.<br>Dużą cebulę (bardzo ładnie wygląda sałatka z czerwoną cebulą) obierz i pokrój w cienkie pierścienie, przełóż na sito i zalej wrzątkiem, by straciła ostry smak, po osączeniu dodaj j do sałatki i wymieszaj.<br>Dopraw sałatkę solą i cukrem do smaku. Polej olejem (a najlepiej oliwą z oliwek) i wymieszaj. Przed
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego