Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
6 do 8 minut.
SER, JAJKA I MLEKO 1
GORACE SUFLETY
Prawdy i mity na temat sufletu
Wbrew obiegowym opiniom, suflety nie są trudne do przyrządzenia. Robimy je na bazie zasmażki, kremu jajecznego lub owocowego puree. Podczas pieczenia gorące powietrze w suflecie rozszerza się i unosi masę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może opaść. Jeśli wypiek jest sztywny i w ogóle nie opad, to znaczy, że dodano za dużo mąki lub zbyt długo trzymano go w piekarniku. Na szczęście gorące powietrze nie uchodzi z ciasta od razu, dzięki czemu opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół
6 do 8 minut.<br>SER, JAJKA I MLEKO 1<br>GORACE SUFLETY<br>Prawdy i mity na temat sufletu<br>Wbrew obiegowym opiniom, suflety nie są trudne do przyrządzenia. Robimy je na bazie zasmażki, kremu jajecznego lub owocowego puree. Podczas pieczenia gorące powietrze w suflecie rozszerza się i unosi masę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może opaść. Jeśli wypiek jest sztywny i w ogóle nie opad, to znaczy, że dodano za dużo mąki lub zbyt długo trzymano go w piekarniku. Na szczęście gorące powietrze nie uchodzi z ciasta od razu, dzięki czemu opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego