Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
morelowego
100 g truskawek
100 g malin
200 g czarnych i czerwonych porzeczek
1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez 15 minut. Wyjąć je z piekarnika, wsypać fasolę, odwinąć z papieru i znowu włożyć babeczki do piekarnika na 5 minut. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z foremek tak, aby się nie połamały.
2 Rozpuścić w rondelku dżem morelowy z 1 łyżką wody, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia, by uzyskać gładką glazurę
morelowego<br>100 g truskawek<br>100 g malin<br>200 g czarnych i czerwonych porzeczek<br>1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez 15 minut. Wyjąć je z piekarnika, wsypać fasolę, odwinąć z papieru i znowu włożyć babeczki do piekarnika na 5 minut. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z foremek tak, aby się nie połamały.<br>2 Rozpuścić w rondelku dżem morelowy z 1 łyżką wody, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia, by uzyskać gładką glazurę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego