Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 22
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej. W ogóle czy zauważacie, że potrawy bawarskie i polskie to bliscy kuzyni?
Podano mięciutkie plastry karkówki wieprzowej, polanej aksamitnym, dostojnym sosem pieczeniowym, z dodatkiem kwaśnej śmietany. Ziemniaki, obtoczone w kminku i ziołach zapieczono w piekarniku, ale kapustę jadłem już lepszą. Umówiłem się z właścicielką, że kiedyś pomogę jej w osiągnięciu światowych kapuścianych efektów.
Cóż jeszcze mogę Wam, drodzy moi powiedzieć? "Dworek Bawarski", ze swoją dbałością o szczegóły, chęcią osiągnięcia czegoś więcej niż standard wypełniania brzuchów sezonowych klientów, co to są dwa tygodnie, a później czort
karczek zapiekany w przyprawach z pieczonymi ziemniakami i z sosem śmietankowym z dodatkiem zasmażanej kapusty kwaszonej. W ogóle czy zauważacie, że potrawy bawarskie i polskie to bliscy kuzyni?<br>Podano mięciutkie plastry karkówki wieprzowej, polanej aksamitnym, dostojnym sosem pieczeniowym, z dodatkiem kwaśnej śmietany. Ziemniaki, obtoczone w kminku i ziołach zapieczono w piekarniku, ale kapustę jadłem już lepszą. Umówiłem się z właścicielką, że kiedyś pomogę jej w osiągnięciu światowych kapuścianych efektów.<br>Cóż jeszcze mogę Wam, drodzy moi powiedzieć? "Dworek Bawarski", ze swoją dbałością o szczegóły, chęcią osiągnięcia czegoś więcej niż standard wypełniania brzuchów sezonowych klientów, co to są dwa tygodnie, a później czort
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego