sosem, z purée ziemniaczanym i zieloną sałatą. <br>(8-10 porcji)<br><br><tit1>Sałatka ze szparagami</tit1><br>25 dag szynki wędzonej, 1 jabłko (15 dag), 1 gruszka (15 dag), 1 ogórek konserwowy (10 dag), 1 puszka szparagów (30 dag), 3 łyżki grubo pokrojonych orzechów włoskich, 2 łyżki koperku, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu, sól, pieprz.<br>SOS:<br>1 majonez (30 dag), 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka musztardy kremowej, sól<br>Szynkę pokroić w paski. Jabłko i gruszkę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Ogórek zetrzeć na tarce do jarzyn. Szparagi osączyć z zalewy i pokroić na kawałki długości 2-3 cm. Składniki sałatki