2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony <name type="org">Prymat</> do smaku.<br>Rybę posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Na pozostałym oleju podsmażyć warzyw, dodać koncentrat, liść, ziele oraz pieprz. Wlać kilka łyżek wody i dusić 20 min. aż warzyw będą miękkie. Doprawić ostrą papryką, solą, octem i pieprzem. Ciepłymi warzywami przełożyć rybę w salaterce, wystudzić i wstawić do lodówki na 2 godz. podawać z pieczywem. (4 porcje)<br>Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu<br><gap> </><br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">MAKRO</><br>RYŻ biały długi oryginalny smak