Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
a na nie glazurowane warzywa.

Mostek cielęcy faszerowany
1 kg mostka cielęcego, 1/2 kg cukini
60 g selera, 60 g marchwi, 4 kromki bułki
4 łyżki stołowe tartego sera, 3 jajka
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
1 szklanka białego wina, 1 ząbek czosnku
rozmaryn, szałwia, tymianek
natka pietruszki, sól, pieprz
Mięso naciąć wzdłuż mostka tak, aby powstała kieszeń, którą można napełnić farszem.
Czosnek posiekać z 50 g cebuli oraz częścią natki i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać cukinie pokrojone w plastry, sól, pieprz i szczyptę tymianku. Dusić na średnim ogniu mieszając przez ok. 15 minut.
W międzyczasie pokruszyć
a na nie glazurowane warzywa.<br><br>&lt;tit&gt;Mostek cielęcy faszerowany&lt;/&gt;<br>1 kg mostka cielęcego, 1/2 kg cukini<br>60 g selera, 60 g marchwi, 4 kromki bułki<br>4 łyżki stołowe tartego sera, 3 jajka <br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1 szklanka białego wina, 1 ząbek czosnku<br>rozmaryn, szałwia, tymianek<br>natka pietruszki, sól, pieprz<br>Mięso naciąć wzdłuż mostka tak, aby powstała kieszeń, którą można napełnić farszem.<br>Czosnek posiekać z 50 g cebuli oraz częścią natki i zeszklić na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać cukinie pokrojone w plastry, sól, pieprz i szczyptę tymianku. Dusić na średnim ogniu mieszając przez ok. 15 minut.<br>W międzyczasie pokruszyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego