szparagi, tak aby się nie połamały.<br>Ozdobić środek sałaty gałązkami natki i kopru.<br>Przed podaniem polać sosem.<br><br><tit>Sałata mieszana</><br>1 endywia (pierzasta sałata)<br>2 marchewki, 2 ogórki, 8 pieczarek<br>1 bulwa kopru włoskiego<br>6 łyżek stołowych oliwy <name type="prod">Carbonell</><br>2 łyżki stołowe śmietany 30%<br>1 łyżka stołowa musztardy<br>sól, świeżo zmielony pieprz<br>Endywię umyć, dokładnie osuszyć. Pieczarki obrać ze skórki, usunąć trzonki i dobrze umyć.<br>Pokroić w paski i polać wodą z sokiem z cytryny, aby zapobiec sczernieniu.<br>Ogórki obrać częściowo ze skóry, tak aby powstały podłużne <br>biało-zielone paski. Następnie pokroić je na plasterki, posolić, <br>odstawić na 30 minut, po czym