Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 20
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zgrzebność smaku, a jednocześnie łagodzi charakterystyczny smak wołowego łoju.
Com chciał, tom dostał. Nic dodać, nic ująć - cała kompozycja wykazała wysoki stopień kunsztu kulinarnego, a najbardziej ucieszyło mnie to, że bulion był naprawdę bardzo, bardzo gorący.
Dalsza część karty rzeczywiście brzmiała jak bajka - 16 pozycji dań pierogowych, z których wymienię: pierogi z bobem, grzybami i boczkiem za 10 zł, pierogi z bobem i grzybami w sosie jałowcowym już za 13,5 zł, pieróg z brokułami plus borowiki w śmietanie - 13,5 zł, pieróg Pielgrzyma z mięsem z dodatkiem ogórków świeżych, zaciąganych żółtkiem 13,5 zł, cepelino po litewsku z boczkiem i
zgrzebność smaku, a jednocześnie łagodzi charakterystyczny smak wołowego łoju.<br>&lt;orig&gt;Com&lt;/&gt; chciał, tom dostał. Nic dodać, nic ująć - cała kompozycja wykazała wysoki stopień kunsztu kulinarnego, a najbardziej ucieszyło mnie to, że bulion był naprawdę bardzo, bardzo gorący.<br>Dalsza część karty rzeczywiście brzmiała jak bajka - 16 pozycji dań pierogowych, z których wymienię: pierogi z bobem, grzybami i boczkiem za 10 zł, pierogi z bobem i grzybami w sosie jałowcowym już za 13,5 zł, pieróg z brokułami plus borowiki w śmietanie - 13,5 zł, pieróg Pielgrzyma z mięsem z dodatkiem ogórków świeżych, zaciąganych żółtkiem 13,5 zł, cepelino po litewsku z boczkiem i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego