Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zapachu i ostrym, palącym smaku.
ZASTOSOWANIE: doskonała do wszelkich dań mięsnych i rybnych, zup, sałatek i warzyw oraz potraw z ryżu, serów i jaj. Niezbędna do potraw meksykańskich, węgierskich oraz włoskich.
RYBA PO GRECKU
50 dag ryb morskie, 3 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula (10 dag), 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 liść laurowy Prymat, po 5 ziaren angielskiego i pieprzu czarnego Prymat, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej Prymat, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony Prymat do smaku.
Rybę posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć
zapachu i ostrym, palącym smaku.<br>ZASTOSOWANIE: doskonała do wszelkich dań mięsnych i rybnych, zup, sałatek i warzyw oraz potraw z ryżu, serów i jaj. Niezbędna do potraw meksykańskich, węgierskich oraz włoskich.<br>RYBA PO GRECKU<br>50 dag ryb morskie, 3 łyżki mąki pszennej, 5 łyżek oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula (10 dag), 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 liść laurowy &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, po 5 ziaren angielskiego i pieprzu czarnego &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt; do smaku.<br>Rybę posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego