Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
z pestek. Ryż opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i razem zeszklić na oleju. Dodać ryż, paprykę oraz fasolkę i, mieszając, smażyć około 2 min. Gorący rosół wymieszać z kurkumą, dodać tymianek oraz cząber i zalać potrawę. Posypać pieprzem (potrawa ma być pikantna), lekko posolić, włożyć pomidory, kalmary oraz rybę i wymieszać. Dusić na małym ogniu (na płytce ochronnej) pod przykryciem około 10 min. Dodać groszek i fasolkę, delikatnie wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Krewetki i małże osączyć z zalewy, a następnie ułożyć na potrawie, przykryć i pozostawić na ogniu jeszcze 10
z pestek. Ryż opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i razem zeszklić na oleju. Dodać ryż, paprykę oraz fasolkę i, mieszając, smażyć około 2 min. Gorący rosół wymieszać z kurkumą, dodać tymianek oraz cząber i zalać potrawę. Posypać pieprzem (potrawa ma być pikantna), lekko posolić, włożyć pomidory, kalmary oraz rybę i wymieszać. Dusić na małym ogniu (na płytce ochronnej) pod przykryciem około 10 min. Dodać groszek i fasolkę, delikatnie wymieszać i dusić jeszcze 10 min. Krewetki i małże osączyć z zalewy, a następnie ułożyć na potrawie, przykryć i pozostawić na ogniu jeszcze 10
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego