Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sokiem z granatów i odstaw na 15 minut, by wszystkie warzywa dokładnie nasiąknęły sokiem. Do sałatki najodpowiedniejsze są granaty odmiany słodko-kwaśnej. Jeśli jednak sok jest bardzo kwaśny, możesz go odrobinę posłodzić.
Przed podaniem posyp sałatkę ziarenkami granatów i udekoruj gałązkami koperku.
RADA: jeśli chcesz, by sałatka miała bardziej zdecydowany, pikantny smak, zamiast świeżych ogórków możesz użyć kiszonych.
DOBRE RADY WYPIEKI
CIASTO Z OWOCAMI
Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal
1 jajko,
0,5 szklanki cukru,
1,5 szklanki mąki,
150 g masła lub margaryny,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 szklanki dżemu lub gęstych konfitur,
Na
sokiem z granatów i odstaw na 15 minut, by wszystkie warzywa dokładnie nasiąknęły sokiem. Do sałatki najodpowiedniejsze są granaty odmiany słodko-kwaśnej. Jeśli jednak sok jest bardzo kwaśny, możesz go odrobinę posłodzić.<br>Przed podaniem posyp sałatkę ziarenkami granatów i udekoruj gałązkami koperku.<br>RADA: jeśli chcesz, by sałatka miała bardziej zdecydowany, pikantny smak, zamiast świeżych ogórków możesz użyć kiszonych.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; WYPIEKI<br>CIASTO Z OWOCAMI<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>1 jajko, <br>0,5 szklanki cukru,<br>1,5 szklanki mąki,<br>150 g masła lub margaryny,<br>0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,<br>0,5 szklanki dżemu lub gęstych konfitur,<br>Na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego