sokiem z granatów i odstaw na 15 minut, by wszystkie warzywa dokładnie nasiąknęły sokiem. Do sałatki najodpowiedniejsze są granaty odmiany słodko-kwaśnej. Jeśli jednak sok jest bardzo kwaśny, możesz go odrobinę posłodzić.<br>Przed podaniem posyp sałatkę ziarenkami granatów i udekoruj gałązkami koperku.<br>RADA: jeśli chcesz, by sałatka miała bardziej zdecydowany, pikantny smak, zamiast świeżych ogórków możesz użyć kiszonych.<br><tit>DOBRE RADY</> WYPIEKI<br>CIASTO Z OWOCAMI<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min 578 kcal<br>1 jajko, <br>0,5 szklanki cukru,<br>1,5 szklanki mąki,<br>150 g masła lub margaryny,<br>0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,<br>0,5 szklanki dżemu lub gęstych konfitur,<br>Na