Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Dodać 1 łyżeczkę zielonego pieprzu i odparować sos aż zgęstniej. Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem i podawać.


ZIOŁOPEX apetita
PAPRYKA ostra mielona
przepis na udany dzień!

Papryka jest przyprawą niezastąpioną przy przyrządzaniu wielu tradycyjnych potraw, jak np. węgierskiego gulaszu, wielu innych potraw mięsnych, pieczonego drobiu, wędlin, sosów ostrych, pikantnych zup, sałatek, past mięsnych i półmięsnych.




Sałatka z kapusty

Kapustę - jeśli jest zbyt kwaśna - opłukać, dokładnie odcisnąć, pokroić dość drobno ostrym nożem, marchewki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, rodzynki opłukać, namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie osączyć n sicie, posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią i osączonymi
Dodać 1 łyżeczkę zielonego pieprzu i odparować sos aż zgęstniej. Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem i podawać. &lt;gap&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;ZIOŁOPEX&lt;/&gt; apetita<br>PAPRYKA ostra mielona<br>przepis na udany dzień!<br>&lt;gap&gt;<br>Papryka jest przyprawą niezastąpioną przy przyrządzaniu wielu tradycyjnych potraw, jak np. węgierskiego gulaszu, wielu innych potraw mięsnych, pieczonego drobiu, wędlin, sosów ostrych, pikantnych zup, sałatek, past mięsnych i półmięsnych.<br>&lt;gap&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Sałatka z kapusty&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Kapustę - jeśli jest zbyt kwaśna - opłukać, dokładnie odcisnąć, pokroić dość drobno ostrym nożem, marchewki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, rodzynki opłukać, namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie osączyć n sicie, posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią i osączonymi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego