Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ciasto, posypać cynamonem i płatkami migdałów, ozdobić ubitą śmietaną i pokrojonym jabłkiem.
Dekoracje na choinkę
Składniki:

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać przyprawę do piernik, cukier puder i sodę oczyszczoną, wlać podrumieniony w rondelku miód, wbić 2 jajka, zagnieść jednolite ciasto, przykryć ściereczką, pozostawić n 3-4 godziny, ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm, z części ciasta wyciąć foremką ciasteczka-choinki, z pozostałego aniołki, jeśli ciastka maj być wieszane n choince przed pieczeniem trzeb przewlec nitki, ciastka ułożyć na płaskiej blasze wyłożonej papierem pergaminowym, posmarować jajkiem rozkłóconym z łyżką wody, wstawić do temp. 190oC, piec 15-20 minut, ostudzić
ciasto, posypać cynamonem i płatkami migdałów, ozdobić ubitą śmietaną i pokrojonym jabłkiem.<br>Dekoracje na choinkę<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Na stolnicę wysypać mąkę, dodać przyprawę do piernik, cukier puder i sodę oczyszczoną, wlać podrumieniony w rondelku miód, wbić 2 jajka, zagnieść jednolite ciasto, przykryć ściereczką, pozostawić n 3-4 godziny, ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm, z części ciasta wyciąć foremką ciasteczka-choinki, z pozostałego aniołki, jeśli ciastka maj być wieszane n choince przed pieczeniem trzeb przewlec nitki, ciastka ułożyć na płaskiej blasze wyłożonej papierem pergaminowym, posmarować jajkiem rozkłóconym z łyżką wody, wstawić do temp. 190oC, piec 15-20 minut, ostudzić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego