Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
g (2 łyżki) mąki tortowej
50 g migdałów
starta skórka z jednej cytryny
szczypta cynamonu
2 łyżki mleka
25 g płatków migdałowych
1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 200oC. Mieszankę kruchego ciasta zagnieść z margaryną i 4 żółtkami. Zawinąć w folię i na godzinę wstawić do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem formę do tarty.
Szef kuchni radzi
Aby wierzch ciasta nie spiekł się za bardzo, przykryj je folią do pieczenia.
2 Ciasto posmarować dżemem. Owoce umyć oraz wydrylować. Morele z puszki odsączyć i przekroić na pół. W środek każdej połówki moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną
g (2 łyżki) mąki tortowej<br>50 g migdałów<br>starta skórka z jednej cytryny<br>szczypta cynamonu<br>2 łyżki mleka<br>25 g płatków migdałowych<br>1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 200oC. Mieszankę kruchego ciasta zagnieść z margaryną i 4 żółtkami. Zawinąć w folię i na godzinę wstawić do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek, wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem formę do tarty.<br>Szef kuchni radzi<br>Aby wierzch ciasta nie spiekł się za bardzo, przykryj je folią do pieczenia.<br>2 Ciasto posmarować dżemem. Owoce umyć oraz wydrylować. Morele z puszki odsączyć i przekroić na pół. W środek każdej połówki moreli włożyć wiśnie. Ułożyć równo owoce przekrojoną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego