Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g cukru,
owoce kandyzowane,
czekolada do dekoracji
Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.
Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu, dopóki ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj dżemem, możesz też wykorzystać do nadzienia gęste domowe konfitury i ostrożnie zwiń ciasto w rulon, starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej
g cukru,<br>owoce kandyzowane,<br>czekolada do dekoracji<br>Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.<br>Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu, dopóki ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj dżemem, możesz też wykorzystać do nadzienia gęste domowe konfitury i ostrożnie zwiń ciasto w rulon, starannie oddzielając pergamin nożem. Zrób to jak najszybciej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego